Baza podataka

Program sadrži bazu podataka sa stalno rastućim brojem analiza (u startu preko 1200) građevinskih, obrtničkih i instalaterskih radova.

Graditelji su se godinama oslanjali na tradicionalne norme koje korijene vuku još iz 1980-tih ili ranijih godina. Međutim, te norme ne sadrže nove materijale i u modernom graditeljstvu velikim dijelom nisu primjenljive. Pogotovo to vrijedi za građevinsku operativu koja jednostavno “u hodu” mora primjenjivati nove materijale i nove tehnologije.

Također, tradicionalne norme strukturirane su tako da jednostavno moraju biti opširne (neke sadrže preko 17.000 normi) što otežava prilagodbu i korištenje normi u praksi. A dovodi i do redundacije ili čak višestrukih ponavljanja.

Stoga smo na prijedlog više korisnika, nastojali bazu već u startu učinili kraćom, suvremenijom i prilagodljivom.

is-6

Karakteristike baze podataka

  • Baza se oslanja na upute proizvođača za nove materijale koji se nude na tržištu
  • Oslanja se i na iskustvene (ili interne) norme provjerene od strane iskusnih građevinara koji su ponudili suradnju
  • Baza je kreirana kao zbirka elementarnih stavaka koje su grupirane (ili ih korisnik sam grupira) u COMBO ANALIZE
  • Sadrži uglavnom samo norme koje nalaze primjenu u praksi što omogućuje lakše snalaženje
  • Predstavlja presjek iskustva, uputa proizvođača i tradicije
  • Početna baza podataka sadrži osnovne stavke koje su prilagođene obliku combo analiza što omogućava da se kombinacijom relativno malog broja osnovnih analiza dobije veliki broj složenih analiza (u primjeru za combo analizu se od 30-tak osnovnih elemenata na jednostavan način može dobiti čak 2400 različitih složenih analiza).
  • Korisnicima i dalje ostaje mogućnost da bazu mijenjaju ili dopunjavaju normama iz drugih izvora

Baza podataka je prilagodljiva

Dakle, baza podataka sadrži osnovne stavke. U slučaju da trebate neku složenu stavku, izaberite jednu od ponuđenih ili je sami vrlo lako iskombinirajte od više jednostavnih. Baza podataka je prilagodljiva, tako da će omogućiti prijelaz na europske standarde kad postanu aktualni.

Iako je već u startu prilično opširna, u praksi se pojavljuju specifične stavke kojih u bazi nema. Kad Vam zatreba takva stavka u troškovniku, program će omogućiti da je lako definirate i uvrstite u bazu podataka. Pritom postaje ravnopravna drugim stavkama i možete je koristiti u svim troškovnicima.

Program sadrži i bazu materijala i drugih resursa – sastavnih dijelova analiza (u startu preko 1000 materijala), sa svim relevantnim podacima. Baza podataka sadrži i mjesta – gradove sa brojevima pošta, pozivnim brojevima, možete unositi i podatke o poslovnim partnerima, objektima, kreirati zbirke često korištenih naslova, podnaslova, fraza… Zapise baze podataka možete koristiti u kreiranju dokumenata na mnogo načina. Npr. ako želite adresirati dokument, jednostavno uzmite partnera iz baze podataka i spustite ga na dokument (drag and drop).

Zapise baze podataka možete mijenjati, brisati ili dodatavati nove zapise onog trena kad Vam zatreba – bez potrebe prekida trenutne akcije. Obrada zapisa baze podataka vrši se u obliku dokumenta, kojeg ako želite možete tekstualno doraditi i isprintati jednim klikom. To omogućuje da npr. kad unosite podatke o novom objektu dodate naslov Radni nalog i jednim potezom otvorite objekt i izdate radni nalog (ako Vam je to običaj u poslovanju) itd.

Stoga smo na prijedlog više korisnika, nastojali bazu već u startu učinili kraćom, suvremenijom i prilagodljivom.

Primjeri zapisa baze podataka

Napomene

Sustav je paket desktop aplikacija i može se pokretati na Windows 7, 8, 10 ili 11.

Može se pokretati i na MacOS-u, ali unutar Windows OS instaliranog kao Virtual Machine, npr. VirtualBox, VMware ili Parallels Desktop (potvrđeno i u praksi, ali nužna je provjera na konkretnom MacOS-u i konkretnom VM-u).

Neke opcije rade i kao mobilne opcije, te se mogu pokrenuti i na mobilnim uređajima. S novom verzijom programa stvoreni su uvjeti za značajno proširenje mobilnih opcija, na čemu radimo stalno.

* Na ovim web stranicama korišteni su citati A. Forda (grupa TNT), G. S. Pattona, M. Twaina i dr.

JednostavnostPrenosivost

Software se isporučuje na USB-sticku i radi po principu "uključi i radi". Odnosno, dovoljno ga je samo uključiti u neki USB port i početi raditi. Na taj način korisnik može svoje poslovanje nositi sobom na sticku, a po potrebi uključiti stick u bilo koji moderniji PC i pokrenuti program bez instalacije.

Ako korisnik ipak želi, može provesti klasičnu instalaciju sa priloženog CD-a na tvrdi disk i koristiti ga kao i druge programe.

Sada je moguć rad i bez USB-sticka, uz autentifikaciju logiranjem, ali u tom slučaju za pokretanje programa je potrebna internet veza.

Kontakt

Tvrtka:ADRIAKOD d.o.o.
Adresa:Crikvenica, Franje Cara 14
OIB:81220364640
TaxID:HR81220364640
IBAN:HR7624020061100557653
SWIFT:ESBCHR22
DUNS:500665001
 
Kontakt:Zvonimir Dodlek, b.i.a.
Telefon:+385-51-241-277
E-mail: