Editor dokumenata

Editor dokumenata kreiran je po uzoru na neke poznate programe, ali s WYSIWYG (what you see is what you get) sučeljem, što korisniku omogućuje da tokom obrade vidi na ekranu upravo onakav dokument kakav će izaći na papiru. Tijekom obrade dokument se može zoomirati od mogućnosti da vidite cijelu stranicu, do krupnog plana, tako da možete odabrati onaj pogled koji najviše odgovara rezoluciji monitora ili oštrini vida.

Obrada dokumenta: dodavanje, brisanje, kopiranje, premještanje, može se vršiti sa tastature ili mišem (drag and drop). Dokumenti se mogu puniti iz baze podataka ili sa tastature, ili prenošenjem podataka iz drugih programa preko clipboard-a, ili importom. Jednim klikom mišem, dokument možete adresirati, dodati Vaš logotip, mjesto i datum, potpisnika, itd.

Isti editor dostupan je u svim paketima i svim opcijama programa, tako da se i svi automatski generirani dokumenti mogu tekstualno dorađivati, uz mogućnost dodavanja crteža ili fotografija.

is-6

Automatsko ažuriranje

Osim promjene sadržaja dokumenta, možete mijenjati i stil (veličinu, boju i poravnanje teksta, boje okvira i sjenčanja, debljinu okvira) i to globalno za cijeli dokument, ili selektivno, za pojedine elemente. Opisni dijelovi (tekst) i podatkovni dijelovi (stavke) mogu se miješati bez ikakvih ograničenja (ako želite, svaka stavka troškovnika može imati svoju napomenu). Po želji, program će odabrane dijelove dokumenta (opisne, podatkovne, grupe ili vrste radova, cijene) “sakriti” ili “pokazati” tako da Vaš ekran uvijek može biti pregledan, a rad maksimalno brz, bez obzira na dužinu dokumenta.

Cijene u troškovniku možete prepustiti kalkulaciji, mijenjati način kalkulacije, rekalkulirati, mijenjati u postotku ili ih jednostavno upisati. Svi redni brojevi, umnošci, zbrojevi, rekapitulacije, vezani podaci, ažuriraju se automatski nakon bilo kakve promjene. Pojedine dijelove troškovnika možete kopirati, premještati, u isti ili drugi troškovnik što omogućuje cijepanje jednog u više troškovnika ili spajanje više troškovnika u jedan. Pritom se podaci mogu prenositi u bilo koji drugi program ili iz bilo kojeg drugog programa koji podržava rad sa clipboard-om.

Ako nehotice poduzmete neku destruktivnu operaciju (npr. obrišete nešto što niste htjeli) u pomoć će priskočiti opcija “korak unatrag” (undo) ili opcija “korak unaprijed” (redo) ako se opet predomislite. Dokumenti se mogu snimiti pod razumljivim, dovoljno dugačkim, imenom. Kada želite otvoriti neki snimljeni dokument, prethodno možete pogledati preview (izgled prve stranice bez otvaranja cijelog dokumenta), što može asocirati i olakšati izbor kad se skupi mnogo dokumenata.

Program automatski snima rezervnu kopiju otvorenog dokumenta u željenom razmaku (1 do 30 min), što smanjuje rizik od gubitka truda u slučaju nestanka struje ili druge havarije (autosave). Snimanje, učitavanje, skrol dokumenta i sve druge akcije obavljaju se vrlo brzo, gotovo trenutno. Dokument možete kompletno ili selektivno, isprintati (nijanse sive, crno-bijelo, color) ili poslati e-mailom.

Moguć rad sa više dokumenata istovremeno

Napomene

Sustav je paket desktop aplikacija i može se pokretati na Windows 7, 8, 10 ili 11.

Može se pokretati i na MacOS-u, ali unutar Windows OS instaliranog kao Virtual Machine, npr. VirtualBox, VMware ili Parallels Desktop (potvrđeno i u praksi, ali nužna je provjera na konkretnom MacOS-u i konkretnom VM-u).

Neke opcije rade i kao mobilne opcije, te se mogu pokrenuti i na mobilnim uređajima. S novom verzijom programa stvoreni su uvjeti za značajno proširenje mobilnih opcija, na čemu radimo stalno.

* Na ovim web stranicama korišteni su citati A. Forda (grupa TNT), G. S. Pattona, M. Twaina i dr.

JednostavnostPrenosivost

Software se isporučuje na USB-sticku i radi po principu "uključi i radi". Odnosno, dovoljno ga je samo uključiti u neki USB port i početi raditi. Na taj način korisnik može svoje poslovanje nositi sobom na sticku, a po potrebi uključiti stick u bilo koji moderniji PC i pokrenuti program bez instalacije.

Ako korisnik ipak želi, može provesti klasičnu instalaciju sa priloženog CD-a na tvrdi disk i koristiti ga kao i druge programe.

Sada je moguć rad i bez USB-sticka, uz autentifikaciju logiranjem, ali u tom slučaju za pokretanje programa je potrebna internet veza.

Kontakt

Tvrtka:ADRIAKOD d.o.o.
Adresa:Crikvenica, Franje Cara 14
OIB:81220364640
TaxID:HR81220364640
IBAN:HR7624020061100557653
SWIFT:ESBCHR22
DUNS:500665001
 
Kontakt:Zvonimir Dodlek, b.i.a.
Telefon:+385-51-241-277
E-mail: